För en bättre hälsa!

Massera mera!

_DSC1552_00006

Såhär i vintertid åker många axlar upp till öronen och vi blir alldeles stela när vi försöker ta oss fram på gatorna för att parera isfläckarna. Få är väl de som tackar nej till en massagebehandling av sin stela kropp i en varm och ombonad miljö hos massören.

Men det finns mycket du kan göra själv på hemmaplan, med ett par enkla massagegrepp kan du hjälpa nära och kära att lätta på muskelspänningar och må lite bättre. Du kan även ha nytta av dina massage kunskaper på din arbetsplats det kommer garanterat att bli uppskattat!

Att massera varandra skapar en fin atmosfär av lugn och ro samt ger flera positiva effekter på kroppen

Ge massagen en chans,  du kommer inte att ångra dig!

 

Massagens positiva effekter på kroppen!

Reducerar spänningar och muskelvärk

Ger en ökad blodcirkulation

Frigör lugn – och ro – hormonet oxytocin i kroppen

Sänker stress – hormonerna kortisol, adrenalin och noradrenalin i kroppen

Ger en lugn och rytmisk andning

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Similar posts
 • Prestera mera.. eller hur vill vi ha ... Jag tycker vi har alldeles för många måsten i våra liv. Ordet måste har ju i sig en negativ klang om du sedan lägger till att vi många gånger inte ens utför alla måsten vi har satt upp så har vi det dåliga samvetet levererat och klart att användas och vi använder det… jag inkluderar [...]
 • Soma Move! En svettig atletisk och fysisk ansträngande träningsform som samtidigt är mjuk och flödande. Den är holistisk och omfattar hela kroppen vilket skapar en känsla av att röra sig som en enhet i koordination balans styrka och andning. I den här träningsformen får du chansen att utforska din kropp från ett lekfullt och lustfyllt perspektiv. Du skapar en [...]
 • Workshop den 26 februari! På Lilla Yogastudion kommer snart min workshop ”I Hälsans Tecken” att äga rum nämligen bestämt söndagen den 26 februari 9.00-13.00 vi kommer att spendera förmiddagen med yoga och massage. Vi startar med ett skönt MediYogapass på 75 minuter efter det blir det fika i hälsans tecken sedan är det dags att börja massera och att få [...]
 • Avslut och ny början Snart går vi in i ett nytt år och det slår mig hur fort tiden går. Mycket har dock hänt i världen, i mitt liv och säkert i ditt liv också under 2016. I slutet av december brukar jag göra en summering av det gångna året, blev det som jag hade tänkt mig? Lyckades jag uppnå några av [...]
 • De tio enkla massagegreppen! Funderar du på en julklapp till någon, eller varför inte en till dig själv? Då har jag ett bra tips! Den 29 januari håller jag en workshop på @lillayogastudion där vi kommer att spendera förmiddagen med yoga och massage. Du får lära dig tio massagegrepp för skuldror axlar och nacke perfekt att använda på nära och kära! Vi [...]

4 Kommentarer

 1. Alexandra Alexandra
  1 februari, 2015    

  Har du några tips på massagegrepp som funkar mot stel nacke/axlar?

  • Eva-Lena Eva-Lena
   4 februari, 2015    

   Hej Alexandra!

   Stel nacke och stela axlar är ett stort problem för många och en av huvudorsakerna är oftast stress. För att verkligen komma åt orsaken till problemet bör du se över vad som kan orsaka spänningarna så att du på sikt kan minska på stelheten i nacke och axlar.

   Om du funderar på massage grepp som du kan utföra själv så kan jag presentera ett par enkla grepp som hjälper till att sätta igång cirkulationen i det aktuella området.

   Sitt på en stol med rak rygg, lägg vänster hand på höger axel och ta tag i kapp muskeln som är den muskel som du lyfter axlarna med.

   Börja med knådande rörelser över hela muskeln och massera fram och tillbaka. Böj huvudet till vänster och tryck på muskeln hela vägen upp till basen på huvudet.

   Stanna kvar i samma position och stretcha ut muskeln,upprepa övningarna på vänster sida.

   Efter detta rullar du på axlarna både bakåt och framåt för att sedan låta dem sjunka ned.

   Slut ögonen och fokusera några minuter på din andning.

   Andas genom näsan med djupa andetag hela vägen ner till magen tills du känner att andningen är djup och rytmisk, på det sättet syresätter du hela kroppen och skapar ett lugn i dig själv som ger dig bättre fokus under resten av dagen.

   Allt detta tar inte mer än några minuter av din tid.

   Lycka till!

 2. Åsa Åsa
  8 februari, 2015    

  Tack för de goda råden! Några minuter varje dag borde jag ha råd med!

  • Eva-Lena Eva-Lena
   8 februari, 2015    

   Det var så lite! Visst är det lätt att låta tiden springa iväg, men att stanna upp ett par minuter är något de allra flesta kan göra – Det gäller bara att påminna sig själv om att göra det.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *