För en bättre hälsa!

Avslut och ny början

evalenakohn-skidor-nytt-ar-2017

Snart går vi in i ett nytt år och det slår mig hur fort tiden går. Mycket har dock hänt i världen, i mitt liv och säkert i ditt liv också under 2016. I slutet av december brukar jag göra en summering av det gångna året, blev det som jag hade tänkt mig? Lyckades jag uppnå några av de mål jag hade satt upp för mig själv? Jo några av målen nådde jag till men en del får jag ta med mig in i 2017 och det känns helt ok. Det är viktigt att berömma sig själv för de bra saker man har åstadkommit, att fokusera på det man har har lyckats med ger bra energier som man kan ta med sig in i det nya året.

En annan sak som är bra att ta med sig in i det nya året är andningen! Jaha nu var du rolig tänker du säkert, vi andas ju hela tiden helt automatiskt och visst är det så. Men andningen kan också vara ett verktyg till att nå ett större välbefinnande. Genom att lära oss olika andningstekniker kan vi bli bättre på att hantera stress, vi blir mer fokuserade och får på det sättet mer uträttat. Ett par djupa andetag aktiverar det parasympatiska nervsystemet i kroppen och utlöser våra lugn och ro hormoner. Kanske tycker du att det är svårt att djupandas i  ”skarpt läge”, då kan du hjälpa dig själv genom att räkna till 10 på inandning och 10 på utandning. På det sättet får du ett riktigt djupt andetag som garanterat gör dig mer avslappnad!

Jag hoppas vi ses nästa år. Häng med på min MediYoga i vår den är som balsam för kropp och själ man blir glad av den! Nu ska jag ut på en skidtur i motionsspåret ett härligt alternativ till löpningen.

Till sist vill jag önska dig ett riktigt Gott Nytt och fantastiskt 2017!!

Similar posts
  • Prestera mera.. eller hur vill vi ha ... Jag tycker vi har alldeles för många måsten i våra liv. Ordet måste har ju i sig en negativ klang om du sedan lägger till att vi många gånger inte ens utför alla måsten vi har satt upp så har vi det dåliga samvetet levererat och klart att användas och vi använder det… jag inkluderar [...]
  • Soma Move! En svettig atletisk och fysisk ansträngande träningsform som samtidigt är mjuk och flödande. Den är holistisk och omfattar hela kroppen vilket skapar en känsla av att röra sig som en enhet i koordination balans styrka och andning. I den här träningsformen får du chansen att utforska din kropp från ett lekfullt och lustfyllt perspektiv. Du skapar en [...]
  • Workshop den 26 februari! På Lilla Yogastudion kommer snart min workshop ”I Hälsans Tecken” att äga rum nämligen bestämt söndagen den 26 februari 9.00-13.00 vi kommer att spendera förmiddagen med yoga och massage. Vi startar med ett skönt MediYogapass på 75 minuter efter det blir det fika i hälsans tecken sedan är det dags att börja massera och att få [...]
  • De tio enkla massagegreppen! Funderar du på en julklapp till någon, eller varför inte en till dig själv? Då har jag ett bra tips! Den 29 januari håller jag en workshop på @lillayogastudion där vi kommer att spendera förmiddagen med yoga och massage. Du får lära dig tio massagegrepp för skuldror axlar och nacke perfekt att använda på nära och kära! Vi [...]
  • Monkey mind! Har du någon gång upplevt det som om du har ett ständigt sorl i huvudet?  När du är vaken och upptagen med ditt arbete eller något annat så kanske du inte tänker så mycket på det men så fort du sluter ögonen och ska vila så blir du påmind. Tankar och känslor virvlar ganska osammanhängande [...]

Inga kommentarer ännu

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *