För en bättre hälsa!

Vikten av att röra på sig

Vikten av att röra på sig är egentligen underskattad när man tänker på alla de hälsovinster man får på köpet förutom en bra kondition. Till exempel så minskar man risken för att drabbas av våra stora folksjukdomar som övervikt, cancer, diabetes, hjärtkärl sjukdomar. Det är alltså mycket förebyggande att röra på sig minst en timme om dagen och så blir man på bra humör också!

Själv har jag äntligen kommit igång på allvar igen med min styrketräning på gymmet och jag behöver den verkligen! Men oj vad jobbigt det är så här i början, jag har en ordentlig träningsvärk efter varje pass och då menar jag ordentlig! Jag har ett motstånd i kroppen som är svårt att bemästra, konstigt tänker jag varför har jag det jag som älskar att träna! Tankarna börjar fladdra i huvudet, det är nog åldern tänker jag för jag kommer inte på vad det annars skulle kunna vara för det kan väl inte vara så att jag helt enkelt är otränad?!

Sluta aldrig att röra på dig försök att hitta något som du tycker om att utföra så blir det hållbart och det här med åldern, man blir aldrig för gammal för att träna!

I Nacka bedrivs ett projekt där alla 90 – plussare erbjuds träning en gång i veckan med syfte att öka livskvalitén och minska risken för skador. Projektet har utvärderats och 25 av 30 som deltagit i enkätundersökningen upplever att de har fått en förbättrad fysisk förmåga tack vara träningen.

Det här är ett mycket bra initiativ med tanke på att fler i befolkningen blir allt äldre:

http://www.shcgym.se/projekt-90/info-18371065

Similar posts
  • Prestera mera.. eller hur vill vi ha ... Jag tycker vi har alldeles för många måsten i våra liv. Ordet måste har ju i sig en negativ klang om du sedan lägger till att vi många gånger inte ens utför alla måsten vi har satt upp så har vi det dåliga samvetet levererat och klart att användas och vi använder det… jag inkluderar [...]
  • Soma Move! En svettig atletisk och fysisk ansträngande träningsform som samtidigt är mjuk och flödande. Den är holistisk och omfattar hela kroppen vilket skapar en känsla av att röra sig som en enhet i koordination balans styrka och andning. I den här träningsformen får du chansen att utforska din kropp från ett lekfullt och lustfyllt perspektiv. Du skapar en [...]
  • Workshop den 26 februari! På Lilla Yogastudion kommer snart min workshop ”I Hälsans Tecken” att äga rum nämligen bestämt söndagen den 26 februari 9.00-13.00 vi kommer att spendera förmiddagen med yoga och massage. Vi startar med ett skönt MediYogapass på 75 minuter efter det blir det fika i hälsans tecken sedan är det dags att börja massera och att få [...]
  • Avslut och ny början Snart går vi in i ett nytt år och det slår mig hur fort tiden går. Mycket har dock hänt i världen, i mitt liv och säkert i ditt liv också under 2016. I slutet av december brukar jag göra en summering av det gångna året, blev det som jag hade tänkt mig? Lyckades jag uppnå några av [...]
  • De tio enkla massagegreppen! Funderar du på en julklapp till någon, eller varför inte en till dig själv? Då har jag ett bra tips! Den 29 januari håller jag en workshop på @lillayogastudion där vi kommer att spendera förmiddagen med yoga och massage. Du får lära dig tio massagegrepp för skuldror axlar och nacke perfekt att använda på nära och kära! Vi [...]

Inga kommentarer ännu

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *