För en bättre hälsa!

MediYoga och Långa Djupa Andetag..

host1

host1

En kall och mörk februaridag i år började jag min MediYoga utbildning, jag har under många år känt en dragning till yogan och velat ända sen början på nittiotalet när jag utbildade mig till massör på Axelssons Gymnastiska institut i Stockholm fördjupa mig i yogan och lära mig mer, mycket mer. Vad jag inte visste då var att det skulle dröja innan yogan kom in på allvar i mitt liv. Visst jag tog  yogalektioner och åkte på några retreats under åren och älskade det! men jag kände ändå att jag saknade något djupare en mer varaktig känsla eller ett tillstånd jag visste inte riktigt själv vad det var jag var ute efter jo kanske en känsla av lugn och ro i mig själv, det längtade jag efter i många år men den känslan skulle också dröja…  Jag skaffade mig en akademisk utbildning  i vuxen ålder och blev folkhälsovetare med en  hälsocoachinriktning äntligen började jag känna att jag var på rätt spår, lugnet började komma vilken skön känsla! När jag sedan gick min yogautbildning och blev yogainstruktör så började pusselbitarna falla på plats ännu mer och idag har jag ett eget företag där jag jobbar med ett flertal olika hälsofrämjande aktiviteter ut till både företag och privatpersoner. Jag älskar mitt jobb! :)

Yogan ligger rätt i tiden just nu sägs det men yogan har alltid legat rätt i tiden vi människor har utövat yoga i tusentals år idag behöver vi den mer än någonsin. Det centrala i MediYogan är andningen vilket också är det centrala i varje människas liv, andas vi inte så dör vi det håller nog de flesta med om men hur vi andas påverkar vår livskvalité. Att andas med korta andetag högt uppe i bröstet minimerar syreupptaget och syretillförseln till resten av kroppen och det skapar mer stress. Långa djupa andetag skapar lugn och avspänning och du aktiverar det parasympatiska nervsystemet vilket sänker stressnivåerna i kroppen detta gillar kroppen och knoppen!

Kom ihåg att varje insats du gör till dig själv som gynnar din hälsa till exempel att du rör på dig varje dag, yogar ibland, andas ett par långa djupa andetag under dagen, tänker åtminstone ett par positiva tankar varje dag, berömmer dig själv när du gör något bra. Allt detta kommer att betala sig i form av en god hälsa flera år framöver och det är du värd glöm aldrig det!

Varmt välkomna till höstens yogakurs och till mina andra aktiviteter som kommer att finnas i höst gå gärna in på min hemsida för mer information.

Vi ses!

 

 

 

Similar posts
  • Prestera mera.. eller hur vill vi ha ... Jag tycker vi har alldeles för många måsten i våra liv. Ordet måste har ju i sig en negativ klang om du sedan lägger till att vi många gånger inte ens utför alla måsten vi har satt upp så har vi det dåliga samvetet levererat och klart att användas och vi använder det… jag inkluderar [...]
  • Soma Move! En svettig atletisk och fysisk ansträngande träningsform som samtidigt är mjuk och flödande. Den är holistisk och omfattar hela kroppen vilket skapar en känsla av att röra sig som en enhet i koordination balans styrka och andning. I den här träningsformen får du chansen att utforska din kropp från ett lekfullt och lustfyllt perspektiv. Du skapar en [...]
  • Workshop den 26 februari! På Lilla Yogastudion kommer snart min workshop ”I Hälsans Tecken” att äga rum nämligen bestämt söndagen den 26 februari 9.00-13.00 vi kommer att spendera förmiddagen med yoga och massage. Vi startar med ett skönt MediYogapass på 75 minuter efter det blir det fika i hälsans tecken sedan är det dags att börja massera och att få [...]
  • Avslut och ny början Snart går vi in i ett nytt år och det slår mig hur fort tiden går. Mycket har dock hänt i världen, i mitt liv och säkert i ditt liv också under 2016. I slutet av december brukar jag göra en summering av det gångna året, blev det som jag hade tänkt mig? Lyckades jag uppnå några av [...]
  • De tio enkla massagegreppen! Funderar du på en julklapp till någon, eller varför inte en till dig själv? Då har jag ett bra tips! Den 29 januari håller jag en workshop på @lillayogastudion där vi kommer att spendera förmiddagen med yoga och massage. Du får lära dig tio massagegrepp för skuldror axlar och nacke perfekt att använda på nära och kära! Vi [...]

Inga kommentarer ännu

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *