Så här på höstkanten känns det bra att stärka kroppens immunförsvar så man förhoppningsvis klarar sig lindrigt undan förkylningar och virus som cirkulerar omkring oss nu. Att äta ingefära kan vara ett bra sätt att stärka immunförsvaret det sägs att den innehåller mycket antioxidanter. Ingefära är en ört som härstammar från Kina och var tidigt känd för sina medicinska egenskaper.
Även om ingefära känns kryddig och stark att äta så får jag aldrig ont i magen av den, ingefära innehåller bland annat två ämnen som heter gingerol och shoagol. Dessa ämnen fungerar lugnande för magen minskar gaser och stimulerar ämnesomsättningen.
Ingefäran sägs vara: antiinflammatorisk, bra vid ledbesvär, avgiftande, antibakteriell samt öka blodcirkulationen. Jag brukar köpa ekologisk ingefära och ha den i min smoothie eller som en morgonshot tillsammans med citron.
Du behöver ingen råsaftcentrifug för att göra en ingefärashot här kommer ett enkelt recept som används flitigt: 180 g ingefära 1 liter vatten ca 1/2 dl flytande honung samt 2 citroner. Riv ingefäran och koka den i 20 minuter sila av och tillsätt honungen låt den svalna, pressa ned saften av 2 citroner sen är det bara att njuta av din nyttiga morgondryck.
I love ingefära!
Det är gott att blanda i maten också1 Tillexempel i Asiatiskt ispirerad kycklinggryta eller i efterrätter som päron i ingefärslag