För en bättre hälsa!

Hur påverkas dina hälsoval av mediabruset?

Ett google tryck bort och jag hittar den information jag söker.
Tänk vad lätt det är att numera snabbt få tillgång till den information vi vill ha. Jag kan välja det som i mina ögon ser mest intressant ut och som det gärna har forskats om för då vet jag att informationen är seriös och har vetenskaplig fakta bakom sig vilket gör den mycket mer trovärdig, eller hur är det egentligen?…

Vår hälsa är det viktigaste vi kan engagera oss i utan den är det inte mycket vi kan göra i alla fall men hur ska jag sålla bland all hälsoinformation som finns på nätet? hur vet jag att det jag läser faktiskt är information som kan hjälpa mig?
Alltmer forskning är betald av företag som tillverkar produkter som har studerats det visar en artikel av Henrik Ennart från Svenska Dagbladet. Med andra ord så blir det svårare för oss som konsumenter att verkligen kunna lita på den information som kommer till oss. Jan Liliemark från SBU (Statens beredning för medicinsk utvärdering) anser att problemet med halvtaskig forskning är stort och menar att man redan i tidig skolålder bör få lära sig att kritiskt granska olika forskningsresultat.

Men hur vill vi ha det? det tar ju tid att leta efter studier som är helt obundna och en kvickfix är ju väldigt bekvämt eller?… Risken att hamna i bekvämlighets zonen är påfallande stor men den leder oss inte i rätt riktning utan vi dras med i mediabruset och ställs inför alltför många val som bara gör oss förvirrande tror jag, så börja granska det du läser det kan hjälpa dig hitta rätt i djungeln av alla hälsoval som finns runtomkring oss!

http://www.svd.se/experter-varnar-kopta-studier-bakom-halsotrender

Similar posts
  • Prestera mera.. eller hur vill vi ha ... Jag tycker vi har alldeles för många måsten i våra liv. Ordet måste har ju i sig en negativ klang om du sedan lägger till att vi många gånger inte ens utför alla måsten vi har satt upp så har vi det dåliga samvetet levererat och klart att användas och vi använder det… jag inkluderar [...]
  • Soma Move! En svettig atletisk och fysisk ansträngande träningsform som samtidigt är mjuk och flödande. Den är holistisk och omfattar hela kroppen vilket skapar en känsla av att röra sig som en enhet i koordination balans styrka och andning. I den här träningsformen får du chansen att utforska din kropp från ett lekfullt och lustfyllt perspektiv. Du skapar en [...]
  • Workshop den 26 februari! På Lilla Yogastudion kommer snart min workshop ”I Hälsans Tecken” att äga rum nämligen bestämt söndagen den 26 februari 9.00-13.00 vi kommer att spendera förmiddagen med yoga och massage. Vi startar med ett skönt MediYogapass på 75 minuter efter det blir det fika i hälsans tecken sedan är det dags att börja massera och att få [...]
  • Avslut och ny början Snart går vi in i ett nytt år och det slår mig hur fort tiden går. Mycket har dock hänt i världen, i mitt liv och säkert i ditt liv också under 2016. I slutet av december brukar jag göra en summering av det gångna året, blev det som jag hade tänkt mig? Lyckades jag uppnå några av [...]
  • De tio enkla massagegreppen! Funderar du på en julklapp till någon, eller varför inte en till dig själv? Då har jag ett bra tips! Den 29 januari håller jag en workshop på @lillayogastudion där vi kommer att spendera förmiddagen med yoga och massage. Du får lära dig tio massagegrepp för skuldror axlar och nacke perfekt att använda på nära och kära! Vi [...]

Inga kommentarer ännu

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *