För en bättre hälsa!

Dagsljus var är du?

IMG_6149

Det är inte mycket dagsljus i december dessutom varierar ju soltimmarna beroende på var du bor i landet. Men visst är det härligt när solen visar sig ett par timmar man njuter verkligen av ljuset och en blå himmel.
Vår kropp behöver solljuset det är viktigt för bildningen av D vitamin så på vinterhalvåret kan det vara bra att hjälpa kroppen med ett extra D vitamin tillskott. D vitamin behövs för cellernas tillväxt och brist på vitaminet kan ge upphov till värk i kroppen muskelsvaghet till och med kognitiva nedsättningar.
D vitamin finns i bland annat i fet fisk, ägg och svamp men jag tar alltid ett extra tillskott såhär års för att försäkra mig om att jag får tillräckligt.

Glöm nu inte att vara utomhus även de dagar solen inte är framme, ta en promenad andas in den friska luften och få igång kroppen det är livskvalité!

Similar posts
  • Prestera mera.. eller hur vill vi ha ... Jag tycker vi har alldeles för många måsten i våra liv. Ordet måste har ju i sig en negativ klang om du sedan lägger till att vi många gånger inte ens utför alla måsten vi har satt upp så har vi det dåliga samvetet levererat och klart att användas och vi använder det… jag inkluderar [...]
  • Soma Move! En svettig atletisk och fysisk ansträngande träningsform som samtidigt är mjuk och flödande. Den är holistisk och omfattar hela kroppen vilket skapar en känsla av att röra sig som en enhet i koordination balans styrka och andning. I den här träningsformen får du chansen att utforska din kropp från ett lekfullt och lustfyllt perspektiv. Du skapar en [...]
  • Workshop den 26 februari! På Lilla Yogastudion kommer snart min workshop ”I Hälsans Tecken” att äga rum nämligen bestämt söndagen den 26 februari 9.00-13.00 vi kommer att spendera förmiddagen med yoga och massage. Vi startar med ett skönt MediYogapass på 75 minuter efter det blir det fika i hälsans tecken sedan är det dags att börja massera och att få [...]
  • Avslut och ny början Snart går vi in i ett nytt år och det slår mig hur fort tiden går. Mycket har dock hänt i världen, i mitt liv och säkert i ditt liv också under 2016. I slutet av december brukar jag göra en summering av det gångna året, blev det som jag hade tänkt mig? Lyckades jag uppnå några av [...]
  • De tio enkla massagegreppen! Funderar du på en julklapp till någon, eller varför inte en till dig själv? Då har jag ett bra tips! Den 29 januari håller jag en workshop på @lillayogastudion där vi kommer att spendera förmiddagen med yoga och massage. Du får lära dig tio massagegrepp för skuldror axlar och nacke perfekt att använda på nära och kära! Vi [...]

Inga kommentarer ännu

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *